Sprøde nemme laktosefrie pitabrød
Det du skal bruge:
1 1/2 dl. Laktosefri mælk
1 1/2 dl. vand
25 g. gær
1 dl. Durum mel
5-6 dl. hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Fremgangsmåde måde.
-Vand og mælk lunes i en gryde til hånd varm temperatur.
-Gær, sukker og salt puttes i en skål.
-Den lune Mælk og vand blanding tilsættes, og røres sammen indtil gæren smelter.
-Tilsæt durum mel og rør det godt sammen.
-Tilsæt derefter ca 3 dl mel, rør godt sammen.
-Tilsæt delvis mere mel, til dejen er fast.
-Hæld dejen på bordet og rul den ud til en lang pølse.
-Skær herefter 12 lige store klumper, og form dem som boller.
-Hver bolle klump skal nu rulles ud til en flad pandekage, med samme tykkelse over det hele.(ikke papir tynde )-derefter skal de over på en bageplade.
– husk godt med mel på bordet, så dejen ikke sidder fast.
-Tænd ovnen på 250 grader
-Lad pitabrødene hæve i 30 min.
Sæt bagepladen i midten af den varme ovn i 7-8 min, bag kun 1 plade af gangen, og hold godt øje det sidste minut, det er sekunder der gør forskellen på sprød eller brændt brød🙈
Det flade brød vil hæve op inde i ovnen og blive til et hult pitabrød.
Pitabrødene er nu klar til servering, og vi kan anbefale at fylde med blandet salat og falaffel 🙂
God fornøjelse 🙂
-Voreslilleunivers
Ingen kommentarer endnu